Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
Αρχική
Σύλλογος
Oμοσπονδία-Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.)
Υπηρεσιακά Συμβούλια ΚΥΣΕΕΠ / ΠΥΣΕΕΠ. Ενημερώσεις - Ανακοινώσεις Αιρετών
Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. Θέματα Αναπληρωτών
Συλλόγοι ΕΕΠ ΣΜΕΑΕ/ΚΕΔΔΥ Φορείς - Ειδική Αγωγή - Αναπηρία
Εκπαιδευτικό και Ενημερωτικό Υλικό - Λογισμικό - Οδηγοί
Προσλήψεις εκπαιδευτικών-Διορισμοί-Tοποθετήσεις
Μεταθέσεις-Αποσπάσεις
Νομοθεσία
Μεταπτυχιακά Επιμορφώσεις Σεμινάρια Υποτροφίες Βιβλία Περιοδικά Άρθρα
Θέσεις Εργασίας - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις
Διάφορα Θέματα
Συνέδρια-Ημερίδες- Εκδηλώσεις
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ 25/1/2016
ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΤΕΧΝΗ & ΣΚΕΨΗ - ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΡΟΫΝΤ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ. ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΗ. 17/2- 23/3
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΗ ΜICHEL STORA: ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΙ: Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ «ΟΘΟΝΗΣ» 12/2/2016 ΑΘΗΝΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ''ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΩΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΜΕΣΟ'' 27/2/2016 ΑΘΗΝΑ
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΠ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ: ''ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ''. ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 22/2/2016
ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΡΟΫΝΤ ''ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ'' ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ 31/1/16 ΑΘΗΝΑ
ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ «NO HATE SPEECH MOVEMENT» 14/2/2016 ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΑ
ΚΕΑΤ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 1ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ JUDO ΣΑΒΒΑΤΟ 23/1/2016 ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ''ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ'' 30-31/1/2016 ΑΘΗΝΑ
ΚΕΑΤ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ
ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΙΕΛΛΑ ΑΣΕΡ: LE SQUARE, ΤΗΣ Μ. DURAS ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ 19/1/2016 ΑΘΗΝΑ
ΣΕΨ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016».
Χρήσιμα
Σύνδεσμοι - Links
Φωτογραφίες
Γράφουν για εμάς
Επικοινωνία
 
Αναζήτηση
Αγγλο-Ελληνικό ΛεξικόOnline από: 20/11/2007
Επισκέπτες: 1602611221
Online: 439
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ, Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ. ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΕΣΜΟΥ;» 8-9 ΜΑΙΟΥ 2015 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

7/5/2015Διημερίδα «Το υποκείμενο, ο καπιταλιστής και ο άγιος. Τι απαντά ο ψυχαναλυτής στην κρίση του κοινωνικού δεσμού;» 8-9 Μαΐου 2015 Πανεπιστήμιο Αθηνών Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης», Πανεπιστημίου 30, Αθήνα

Ο Ψυχαναλυτικός Σύλλογος Freud–Lacan διοργανώνει διημερίδα με θέμα «Το υποκείμενο, ο καπιταλιστής και ο άγιος. Τι απαντά ο ψυχαναλυτής στην κρίση του κοινωνικού δεσμού; ». Οι εργασίες θα διεξαχθούν ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 και Σάββατο 9 ΜΑΪΟΥ 2015 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης», Πανεπιστημίου 30, Αθήνα.

Επιχείρημα

Είναι πλέον αποδεκτό, παρά τις όποιες αμφισβητήσεις, ότι η ψυχανάλυση αποτελεί προϊόν του πολιτισμού, αναπόσπαστο δηλαδή μέρος της ανθρώπινης κληρονομιάς. Η φροϋδική ανακάλυψη, πραγματική κοπερνίκεια επανάσταση, εισήγαγε βαθειά τομή στο πεδίο της γνώσης. Η ανατροπή της σχέσης του υποκειμένου με την ασυνείδητη γνώση, στην αναλυτική συνεδρία, καθιστά πρόδηλο στο υποκείμενο ότι δεν ανάγεται σε αυτό που έως τώρα πίστευε ότι τον καθορίζει στην ιστορία του. Τι αλλάζει, όμως, για τον αναλυόμενο και τον κοινωνικό του περίγυρο; Άραγε, η μετάλλαξη του συμπτώματος από παθολογικό μόρφωμα σε έρεισμα για δημιουργία επιτρέπει στον αναλυόμενο τη φιλοξενία του σε έναν κοινωνικό δεσμό, αλλά ταυτόχρονα και την ανανέωση του τελευταίου;

Αυτό είναι άλλωστε το διακύβευμα του Αναλυτικού Λόγου, του νεότερου από τους τέσσερεις Λόγους / τύπους κοινωνικού δεσμού, όπως τους όρισε ο Jacques Lacan το 1970. Οι τέσσερεις αυτοί θεμελιακοί Λόγοι οι οποίοι εμφανίζονται τόσο πριν, όσο και μετά την εγκαθίδρυση της σύγχρονης επιστήμης από τον Καρτέσιο, περιστρέφονται γύρω από έναν σταθερό άξονα: τον φραγμό στην απόλαυση που συνεπάγεται ο ανθρώπινος νόμος, τον οποίο οι ανθρωπολόγοι είχαν ήδη εντοπίσει στην απαγόρευση της αιμομιξίας και ο Φρόυντ αντλώντας έμπνευση από τον Σοφόκλειο μύθο ανήγαγε το οιδιπόδειο και το σύμπλεγμα του ευνουχισμού σε οικουμενική αρχή.

Η ψυχανάλυση, επομένως, ως κλινική πρακτική και ως γνωστικό θεωρητικό πεδίο αφορά στη διαλεκτική ανάμεσα στην αμετάβλητη μοναδικότητα του συμπτώματος του υποκειμένου και την ένταξή του τελευταίου στον κοινωνικό δεσμό. Ο Αναλυτικός Λόγος ορίζεται από τον Lacan και πέραν της ίδιας της αναλυτικής διαδικασίας, ως φορέας της εναλλαγής των άλλων Λόγων- κοινωνικών δεσμών. Η πολύτιμη αυτή θέση εγκαθιδρύει την ψυχανάλυση ως φορέα του κοινωνικού δεσμού. 

Το 1973-74 ο Λακάν εισάγει τον τύπο του Λόγου του καπιταλιστή ως παραλλαγή και σύγχρονη εκδοχή του Λόγου του Κυρίου, ενώ ταυτόχρονα προβαίνει σε δύο εκπληκτικές, για την εποχή, «προφητείες»: αφενός την άνοδο του ρατσισμού και αφετέρου το γεγονός ότι ο καπιταλισμός, ως «τέλειο σύστημα», έχει κατά κάποιον τρόπο «ημερομηνία λήξεως», λόγω της συνεχούς επιτάχυνσης του κύκλου παραγωγή-κατανάλωση/κερδοσκοπία/συσσώρευση, κύκλο που μπορεί να οδηγήσει εν τέλει σε παρανάλωμα. Ο Λόγος του καπιταλιστή, κατ’ εξαίρεση ως προς όλους τους άλλους, καταργεί τον φραγμό της απόλαυσης, αφήνοντας το υποκείμενο να εννοήσει ότι υπάρχει κάπου στη γη Το απόλυτο εμπόρευμα, απόλυτο αντικείμενο που θα το οδηγήσει στην «υπέρτατη απόλαυση» συμπληρώνοντάς το, δηλαδή εξαλείφοντάς το ως υποκείμενο της επιθυμίας. Ουσιαστικά ο Λόγος του καπιταλιστή λειτουργεί διαστροφικά, εκτρέποντας την ανθρώπινη επιθυμία σε τεχνητή ανάγκη.

Επί πλέον, αντί της αναμενόμενης απόλαυσης, παράγει όλο και περισσότερο..., έλλειψη «περισσότερης» απόλαυσης. Ο κύκλος «παραγωγή-κατανάλωση» προϋποθέτει μία κατανάλωση συνεχώς αυξανόμενη. Εάν υπήρχε πραγματικά ικανοποίηση της απόλαυσης, τότε μόνο η κατανάλωση θα μειωνόταν και ακολούθως η παραγωγή, επιφέροντας συστημική κρίση. Ωστόσο, όχι μόνο δεν συμβαίνει αυτό, αλλά αντιθέτως το σύστημα παράγει συνεχώς ... έλλειψη απόλαυσης!

Αυτό που είχε διαφύγει από τον Μαρξ είναι το γεγονός ότι η απόλαυση αποτελεί «βαρέλι δίχως πάτο», όπως το συμβόλιζε ο πίθος των Δαναΐδων. Το δομικό αυτό γνώρισμα ο Λακάν το αποδίδει με την έννοια της υπεραπόλαυσης. Με λίγα λόγια, όπως αναφέρει ο Pierre Bruno στο βιβλίο του «Ο Λακάν περατάρης του Μαρξ», όσο περισσότερο καταναλώνω, τόσο η απόσταση από την αναμενόμενη απόλαυση αυτής της κατανάλωσης μεγαλώνει. Ή πιο απλά, όσο πίνω, τόσο περισσότερο διψώ. Ο εθισμός αποτελεί  την κλινική έκφανση αυτού του πασίγνωστου φαινομένου που εξαπλώνεται σε όλα τα πεδία της κατανάλωσης: ηλεκτρονικά παιχνίδια, τυχερά παιχνίδια, τοξικές ουσίες, πορνογραφία, βουλιμία / ανορεξία, κλπ.

Ο Λακάν μάς κληροδότησε ως θεωρητική παρακαταθήκη την έξοδο από τον Καπιταλισμό δια μέσου του Αναλυτικού Λόγου. Πώς όμως μπορεί να συμβεί αυτό; Διότι ακόμη και αν υποθέσουμε ότι στο πέρας μιας ανάλυσης το υποκείμενο δεν υπακούει πλέον στις σειρήνες που υπόσχονται την υπέρτατη απόλαυση μέσω της απόκτησης αγαθών, μπορούμε να υποθέσουμε κατ’επέκταση ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα αποδέσμευσης και, γιατί όχι, ένα είδος «μαζικής εξόδου» από τον καπιταλισμό; Ο Λακάν ωστόσο μας προειδοποιεί, ότι δεν θα άξιζε τον κόπο αν αυτό ίσχυε μόνο για λίγους.

Βρισκόμαστε, ίσως, σε μια ιστορική στιγμή κατά την οποία, οι αλλεπάλληλες κρίσεις του καπιταλισμού, κυρίως μετά την τελευταία χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε το 2007 στις Η.Π.Α. μοιάζουν να αντιστοιχούν με τις «προφητείες» του Λακάν οι οποίες συνάδουν και με τις προβλέψεις πολλών επιστημόνων οικονομολόγων, οικονομικών αναλυτών, κοινωνιολόγων, κλιματολόγων, φιλοσόφων και άλλων ειδικών. 

Επιπροσθέτως, το κυριότερο συμπέρασμα που εξάγεται από την μακρά περίοδο που προηγήθηκε της κρίσης, δηλαδή κατά την διάρκεια της οικονομικής ανάπτυξης της «δεύτερης βιομηχανικής επανάστασης», κατά τον  Jeremy Rifkin, είναι ότι το καπιταλιστικό σύστημα ευημερεί εις βάρος της υπόστασης του κοινωνικού δεσμού και των βασικών κοινωνικών αναγκών ενώ παράλληλα καταστρέφει την ισορροπία του οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητας. Την εμπορευματοποίηση της εργασίας, όπως την θεμελίωσε θεωρητικά ο Μαρξ με την επινόηση της υπεραξίας, διαδέχτηκε μια γενίκευση της εμπορευματοποίησης η οποία πλέον αφορά στην πνευματική παραγωγή, την κουλτούρα, τον έρωτα, την υποκειμενικότητα καταδυναστεύοντας τελικά ολόκληρη την ανθρώπινη ζωή. Οι περισσότεροι πόλεμοι ξεσπούν όταν διακυβεύεται ο έλεγχος των ενεργειακών πόρων.

Πού θα οδηγηθεί η ανθρωπότητα μετά το φιάσκο που επέφερε η πολλά υποσχόμενη για την ευημερία των λαών παγκοσμιοποίηση; Άραγε, ο νέος κύκλος της «τρίτης βιομηχανικής επανάστασης» (Rifkin) με την τροποποίηση ορισμένων ιδεολογικών αρχών, π.χ. προκρίνοντας το δικαίωμα πρόσβασης / χρήσης, αντί του δικαιώματος στην ιδιοκτησία, θα αποφέρει περισσότερες δυνατότητες στις νέες γενιές για εναλλακτικές μορφές συνεταιρικότητας, ανταλλαγής και αλληλεγγύης; Θα στοιχηματίζαμε πως ναι, αλλά με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα υπάρξει η αφύπνιση των πολιτών, ανάλογη με αυτήν που επιτυγχάνει ένα υποκείμενο στην περάτωση της ανάλυσής του. 

Η διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 8 και 9 Μαΐου 2015 αναμένεται ότι θα αποτελέσει ένα πεδίο συνάντησης, αμοιβαίας ανταλλαγής και κατάθεσης εργασιών από επιστήμονες που προέρχονται από διάφορους χώρους του επιστητού, κοντολογίς μία συνάντηση όλων εκείνων οι οποίοι διερωτώνται ή/ και πιστεύουν σε μια δυνατότητα αποδέσμευσης από την αλλοτρίωση του καπιταλιστικού Λόγου, ο οποίος προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική δίοδος σωτηρίας.

Επιστημονική Επιτροπή:

Συντονιστές επιστημονικής επιτροπής: Μαλίχιν Κατερίνα, Σακελλαρίου Δημήτρης, Αθανασίου Σοφία, Κανελλοπούλου Λίσσυ, Κλαμπατσέα Άντα, Λαδικού Διονυσία, Παπαθεοδώρου Πάνος, Πουλή Έλντα

Ταυτόχρονη Μετάφραση

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Χορήγηση Βεβαίωσης Συμμετοχής

Περισσότερες πληροφορίες:

www.psychoanalysis.net.gr

[email protected] 

6978389285 , 6949305745


  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ 8-9 ΜΑΙΟΥ 2015

  ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ


Δημοσιεύτηκε  στο www.seepeaa.gr  και
 Σεεπεαα www.seepeaa.gr  στο Facebook    
Αλλες επιλογές

6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΥΤΙΣΜΟΥ 2017 13-15/10/2017 ΛΑΡΙΣΑ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΛΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΠΥ 6-8/10/2017 ΑΘΗΝΑ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 23-26/11/2017 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ 19-22/10/2017 ΒΟΛΟΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

10ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ Ο ΕΦΗΒΟΣ Σ’ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ: ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» 29-30/9-1/10/2017 ΑΘΗΝΑ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

150 ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ 3000 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ! | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΒΙΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 2/7/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑ 30/6/-1/7/2017 ΑΘΗΝΑ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 2ου ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ ''ΑΝΟΙΞΗ'' ΚΑΙ ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ 28/6/2017 ΠΕΙΡΑΙΑΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

KEAT ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΚΩΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ HELEN KELLER 24/6/2017

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΤΑΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΠ 26-27/6/2017 ΑΘΗΝΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΙΑΧΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+KA1" ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ & ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ 21/6/2017 ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/6/2017

Spoudase 2017 ΕΚΘΕΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ 24-25/6/2017 ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Ψ.Ε. ''ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ'' 24/6/2017 ΑΘΗΝΑ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ" 17/6/2017 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η 4Η SENSORY FRIENDLY ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 13/6/2017 VILLAGE CINEMAS | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΨΕ ΤΑ ΦΩΤΑ! ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ VERY SPECIAL ARTS HELLAS 10 & 11/6/2017 ΑΘΗΝΑ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

4ο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 9-11/6/2017 ΑΘΗΝΑ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΗ ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ ''ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ'' 9/6/2017 Κ.Ψ.Υ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ''ΚΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ'' 6/6/2017 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΜΙΛΙΑ: ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ 27/5/2017 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ SOCIAL MEDIA ΣΤΟ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 26/5/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2017 24-28 ΜΑΪΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑΣ! | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ 19-21/5/2017 ΠΕΙΡΑΙΑΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ 20/5/2017 ΠΕΙΡΑΙΑΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ 19-20/5/2017 ΒΟΛΟΣ

6ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 19-20/5/2017 ΑΘΗΝΑ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ''ΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ'' 20/5/2017 ΑΘΗΝΑπίσω

 
ΣΕΕΠΕΑΑ WWW.SEEPEAA.GR ΣΤΟ FACEBOOK
περισσότερα
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚόΣ ΣΤΑΘΜόΣ ΝέΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
περισσότερα
ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
Δ.I.E.K ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
περισσότερα
ΝΟΜΟΣ 4327/2015 ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ,ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
περισσότερα
ΕΟΠΠΥ ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
περισσότερα
ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
περισσότερα
ΑΥΤΙΣΜΟΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑSPERGER ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ 25 ΗΜΕΡΩΝ
περισσότερα
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-SPECIAL EDUCATION ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
περισσότερα
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΜΕΑΕ) ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΥΓΕΙΑ-HEALTH LINKS-ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
περισσότερα
ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
ΚΔΑΔΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Ε.Ε.Π.)
 
Copyright © 2008 seepeaa.gr - designed by Lighthouse Internet Applications