Σάββατο, 30 Μαΐου 2020
Αρχική
Σύλλογος
Oμοσπονδία-Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.)
Υπηρεσιακά Συμβούλια ΚΥΣΕΕΠ / ΠΥΣΕΕΠ. Ενημερώσεις - Ανακοινώσεις Αιρετών
Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. Θέματα Αναπληρωτών
Συλλόγοι ΕΕΠ ΣΜΕΑΕ/ΚΕΔΔΥ Φορείς - Ειδική Αγωγή - Αναπηρία
Εκπαιδευτικό και Ενημερωτικό Υλικό - Λογισμικό - Οδηγοί
Προσλήψεις εκπαιδευτικών-Διορισμοί-Tοποθετήσεις
Μεταθέσεις-Αποσπάσεις
Νομοθεσία
Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου
Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου
Νομολογία και Γνωμοδοτήσεις
Νόμοι
Δικαστικές αποφάσεις
Αποφάσεις Πρωθυπουργού
Προεδρικά Διατάγματα
Υπουργικές Αποφάσεις
Εγκύκλιοι
Νόμοι Υπουργικές Απόφασεις Εγκύκλιοι Τροπολογίες Νομολογίες & Γνωμοδοτήσεις για την Ειδική Αγωγή ΕΕΠ κλπ
Τροπολογίες-Ερωτήσεις-Επερωτήσεις-Τοποθετήσεις- Απαντήσεις
Αποφάσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης
Αλλες Αποφάσεις
Σχέδια Νόμων, Προεδρικών Διαταγμάτων
Μεταπτυχιακά Επιμορφώσεις Σεμινάρια Υποτροφίες Βιβλία Περιοδικά Άρθρα
Θέσεις Εργασίας - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις
Διάφορα Θέματα
Συνέδρια-Ημερίδες- Εκδηλώσεις
Χρήσιμα
Σύνδεσμοι - Links
Φωτογραφίες
Γράφουν για εμάς
Επικοινωνία
 
Αναζήτηση
Αγγλο-Ελληνικό ΛεξικόOnline από: 20/11/2007
Επισκέπτες: 1601465222
Online: 381
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ-ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΕΒΠ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔ. ΕΤΟΣ 2016-2017

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ-ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΕΒΠ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔ. ΕΤΟΣ 2016-2017

Δημοσιεύθηκε σήμερα στη Διαύγεια η Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, με θέμα:
«Εγκύκλιος για την Παράλληλη Στήριξη-συνεκπαίδευση μαθητών, την στήριξη μαθητών από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και την στήριξη μαθητών από Σχολικό Νοσηλευτή για το Διδακτικό Έτος 2016-2017 »

Στην Εγκύκλιο επισημαίνονται τα εξής:

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προσκαλεί α) τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την έναρξη των διαδικασιών έγκρισης παράλληλων στηρίξεων-συνεκπαίδευσης και ανανέωσης παράλληλων στηρίξεων-συνεκπαίδευσης και β) τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την έναρξη των διαδικασιών έγκρισης για Ε.Β.Π και Σχολικό Νοσηλευτή και γ) τα ΚΕΔΔΥ για την τεκμηρίωση των σχετικών αιτημάτων, για το σχολικό έτος 2016-2017.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΄

ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ-ΘΕΣΜΙΚΟ

1. Άρθρα 4 , 6 παρ. 2 του ν. 3699/2008 (ΦΕΚ 199/τ Α΄/2-10-2008)

2. Άρθρο 28 παρ. 18 του ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193/τΑ΄/17-9-2013)

3. Άρθρα 6 παρ. 2 και 18 του ν. 3699/2008 (ΦΕΚ 199/τ Α΄/2-10-2008) όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει από τις διατάξεις της παρ.5β) του άρθρου 56 του ν.3966/2011(ΦΕΚ 118/τΑ΄/ 24-5-2011)

4. Άρθρο 28 παρ. 16 του νόμου 4186/2013 (ΦΕΚ 193/τΑ΄/17-9-2013) 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄

1. Νέα Παράλληλη Στήριξη με Εκπαιδευτικό ΕΑΕ, Απαραίτητα Δικαιολογητικά  

Η νέα παράλληλη στήριξη ισχύει α) για όσους μαθητές θα υποβληθεί για πρώτη φορά αντίστοιχο αίτημα κατά το τρέχον σχολικό έτος 2016-2017 β) για όσους μαθητές δεν είχε υποβληθεί αίτημα το απερχόμενο σχολικό έτος 2015-16 ανεξάρτητα εάν είχε υποβληθεί αντίστοιχο αίτημα τα προηγούμενα σχολικά έτη και γ) για όσους μαθητές μεταβαίνουν προς φοίτηση από την Πρωτοβάθμια στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η παράλληλη στήριξη παρέχεται σε μαθητές που μπορούν με κατάλληλη ατομική υποστήριξη να παρακολουθήσουν το αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της τάξης, σε μαθητές με σοβαρότερες εκπαιδευτικές ανάγκες όταν στην περιοχή τους δεν υπάρχει άλλο πλαίσιο ΕΑΕ (ειδικό σχολείο, τμήμα ένταξης) ή όταν η παράλληλη στήριξη καθίσταται απαραίτητη – βάσει της γνωμάτευσης του ΚΕΔΔΥ – εξαιτίας των ειδικών εκπαιδευτικών τους αναγκών.

Ο χρόνος υποβολής αιτήσεων παράλληλης στήριξης ορίζεται από την ημερομηνία εγγραφής στο σχολείο μέχρι την 20ή Οκτωβρίου 2016.

Σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων των άρθρων 4 και 6 του νόμου 3699/2008 ( ΦΕΚ 199/τΑ΄/ 2-10-2008), απαραίτητα δικαιολογητικά για την έγκριση της νέας παράλληλης στήριξης ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας είναι τα κάτωθι:

Α) Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα στη Διεύθυνση της αντίστοιχης σχολικής μονάδας, προσκομίζοντας την γνωμάτευση του οικείου ΚΕΔΔΥ.

Β) Βεβαίωση φοίτησης του μαθητή/μαθήτριας. Στη βεβαίωση φοίτησης να αναγράφεται η τάξη στην οποία θα φοιτήσει ο μαθητής το Σεπτέμβριο του 2016.

Γ) Εισήγηση του οικείου ΚΕΔΔΥ για τους μαθητές /τριες που έχουν γνωμάτευση για την εκπαιδευτική ανάγκη παράλληλης στήριξης για τη σχολική χρονιά 2016-2017 σε πίνακα (αντίστοιχα για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τα σχετικά πεδία στον πίνακα που επισυνάπτεται).

Επισημαίνεται ότι το οικείο ΚΕΔΔΥ εκδίδει γνωματεύσεις και εισηγείται την παράλληλη στήριξη και καθορίζει τις ώρες παράλληλης στήριξης κατά περίπτωση και σε συνέχεια σύμφωνα με τις ως άνω γνωματεύσεις συμπληρώνει τον πίνακα.

Διαδικασία υποβολής των αιτημάτων νέας παράλληλης στήριξης

Τα δικαιολογητικά Β και Γ -χωρίς να επισυνάψουν την γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ, η οποία παραμένει στο αρχείο του σχολείου οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων θα τα προσκομίσουν στο οικείο ΚΕΔΔΥ.

Οι Προϊστάμενοι των ΚΕΔΔΥ, αφού επαληθεύσουν από το αρχείο τους την εγκυρότητα του αιτήματος συμπληρώνουν τα σχετικά πεδία στον πίνακα που επισυνάπτεται. Με διαβιβαστικό τους αποστέλλουν όλα τα δικαιολογητικά που έχουν στη διάθεσή τους στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να στείλουν τους πίνακες καθώς και τα σχετικά δικαιολογητικά που αφορούν την έγκριση των νέων παράλληλων στηρίξεων στην Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υ.Π.ΠΕ.Θ - Τμήμα Α΄ (Ανδρέα Παπανδρέου 37) Τ.Κ. 15180, Μαρούσι.

2. Ανανέωση Παράλληλης Στήριξης, Απαραίτητα Δικαιολογητικά

Η ανανέωση της παράλληλης στήριξης αφορά όσους μαθητές είχε εγκριθεί η Παράλληλη Στήριξη κατά το σχολικό έτος 2015-16 είτε υλοποιήθηκε είτε όχι.

Σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων των άρθρου 28 παρ. 18 του ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193/τΑ΄/17-9-2013) απαραίτητα δικαιολογητικά για την έγκριση της ανανέωσης παράλληλης στήριξης ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας είναι τα κάτωθι:

Α) Συνολική εισήγηση του οικείου ΚΕΔΔΥ για τους μαθητές /τριες που αιτούνται ανανέωση παράλληλης στήριξης για τη σχολική χρονιά 2016-2017 (τα σχετικά πεδία στον πίνακα που επισυνάπτεται ).

Στις περιπτώσεις που η ανανέωση της παράλληλης στήριξης αφορά μετάβαση σε άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης, απαιτείται σχετική γνωμάτευση του οικείου ΚΕΔΔΥ .

Β) Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα στη Διεύθυνση της αντίστοιχης σχολικής μονάδας προσκομίζοντας την γνωμάτευση ή την εισήγηση(εάν ήδη έχει χορηγηθεί) του οικείου ΚΕΔΔΥ.

Γ) Βεβαίωση φοίτησης του μαθητή/μαθήτριας. Στη βεβαίωση φοίτησης να αναγράφεται η τάξη στην οποία θα φοιτήσει ο μαθητής το Σεπτέμβριο του 2016.

Δ) Παιδαγωγική έκθεση του σχολείου για τον μαθητή /τρια είτε υλοποιήθηκε η παράλληλη στήριξη είτε όχι κατά το σχολικό έτος 2015-16.

Διαδικασία υποβολής των αιτημάτων ανανέωσης παράλληλης στήριξης

Τα παραπάνω δικαιολογητικά (Β χωρίς να επισυνάψουν την γνωμάτευση ή τη σχετική εισήγηση του ΚΕΔΔΥ, η οποία παραμένει στο αρχείο του σχολείου, Γ και Δ ) οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων θα τα προσκομίσουν στο οικείο ΚΕΔΔΥ.

Οι Προϊστάμενοι των ΚΕΔΔΥ, αφού επαληθεύσουν από το αρχείο τους την εγκυρότητα του αιτήματος συμπληρώνουν τα σχετικά πεδία στον πίνακα που επισυνάπτεται. Με διαβιβαστικό τους αποστέλλουν όλα τα δικαιολογητικά που έχουν στη διάθεσή τους στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να στείλουν στην Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υ.Π.ΠΕ.Θ τις σχετικές εισηγήσεις των ΚΕΔΔΥ καθώς και τα στοιχεία των μαθητών, για τους οποίους ανανεώνεται η Παράλληλη Στήριξη το δυνατόν συντομότερα.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄

1. Στήριξη με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (Ε.Β.Π.)

Η Στήριξη με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό αφορά μαθητές με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για θέματα αυτοεξυπηρέτησης, καθημερινής διαβίωσης και λειτουργικών διευκολύνσεων τους που φοιτούν στα γενικά σχολεία προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρίς παράλληλη στήριξη από εκπαιδευτικό ΕΑΕ.

Σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του άρθρου 6 & 2 και του άρθρου 18του ν. 3699/2008 (ΦΕΚ 199 Α) όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει από τις διατάξεις της παρ.5β) του άρθρου 56 του ν. 3966/2011(ΦΕΚ 118/τΑ΄/

24-5-2011) απαραίτητα δικαιολογητικά για την έγκριση Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π) από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας είναι τα κάτωθι:

Α) Πίνακας του οικείου ΚΕΔΔΥ για τη στήριξη από Ε.Β.Π. για τη σχολική χρονιά 2016-2017 (τα σχετικά πεδία στον πίνακα που επισυνάπτεται).

Επισημαίνεται ότι στον ως άνω πίνακα θα καταγραφούν εκτός των μαθητών που αιτούνται στήριξη από ΕΒΠ για πρώτη φορά και οι περιπτώσεις των μαθητών προηγούμενων ετών που αιτούνται στήριξη από ΕΒΠ κατόπιν εισήγησης του ΚΕΔΔΥ.

Β) Η αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα στην Διεύθυνση του σχολείου προσκομίζοντας την γνωμάτευση του οικείου ΚΕΔΔΥ το διάστημα από την ημερομηνία εγγραφής έως και την λήξη του διδακτικού έτους 2016-2017 .

Γ) Βεβαίωση φοίτησης του μαθητή/μαθήτριας. Στη βεβαίωση φοίτησης να αναγράφεται η τάξη στην οποία θα φοιτήσει ο μαθητής το Σεπτέμβριο του 2016.

Διαδικασία υποβολής των αιτημάτων για παροχή στήριξης από Ε.Β.Π.

Τα παραπάνω δικαιολογητικά (Β χωρίς να επισυνάψουν την γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ και Γ ) οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων θα τα προσκομίσουν στο οικείο ΚΕΔΔΥ.

Οι Προϊστάμενοι των ΚΕΔΔΥ, αφού επαληθεύσουν από το αρχείο τους την εγκυρότητα του αιτήματος, συμπληρώνουν τα σχετικά πεδία στον πίνακα που επισυνάπτεται. Με διαβιβαστικό τους αποστέλλουν όλα τα δικαιολογητικά που έχουν στη διάθεσή τους μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στην αντίστοιχη Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης.

Οι Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης διαβιβάζουν όλα τα παραπάνω στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υ.Π.ΠΕ.Θ. (εκτός των γνωματεύσεων που θα διατηρηθούν στο αρχείο του ΚΕΔΔΥ).

Δεν δύναται να εγκριθεί για τον ίδιο μαθητή ταυτόχρονα η παροχή παράλληλης στήριξης από εκπαιδευτικούς και στήριξης από Ε.Β.Π.

2. Στήριξη μαθητών από Σχολικό Νοσηλευτή  

Η Στήριξη μαθητών από Σχολικό Νοσηλευτή αφορά μαθητές που δεν αυτοεξυπηρετούνται φοιτούν σε σχολεία της γενικής εκπαίδευσης ή σε ΤΕ με την ανάλογη στήριξη και την παρουσία Σχολικού Νοσηλευτή, ανάλογα με το είδος της αναπηρίας τους και τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που απορρέουν από αυτή.

Σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του άρθρου 28 παρ. 16 του νόμου 4186/2013(ΦΕΚ 193/τΑ΄/17-9-2013) απαραίτητα δικαιολογητικά για την έγκριση της Στήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας είναι τα κάτωθι:

Α) Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή στη Διεύθυνση του σχολείου προσκομίζοντας την γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο.

Β) Βεβαίωση φοίτησης του μαθητή/μαθήτριας. Στη βεβαίωση φοίτησης να αναγράφεται η τάξη στην οποία θα φοιτήσει ο μαθητής το Σεπτέμβριο του 2016.

Γ) Γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο. Οι γνωματεύσεις των Δημοσίων Νοσοκομείων θα πρέπει α) να αναφέρουν με σαφήνεια την πρότασή τους για την ανάγκη στήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή και β) η σφραγίδα να είναι ευδιάκριτη.

3. Διαδικασία υποβολής των αιτημάτων για παροχή στήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή  

Οι ανωτέρω αιτήσεις, οι γνωματεύσεις των Δημόσιων Νοσοκομείων καθώς και οι βεβαιώσεις εγγραφής ή φοίτησης, διαβιβάζονται από τη Δ/νση του σχολείου μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στην αντίστοιχη Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης.

Οι Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης διαβιβάζουν όλα τα παραπάνω στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υ.Π.ΠΕ.Θ. αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄

Γενικές Επισημάνσεις

Όσον αφορά την υποστήριξη του μαθητή από ειδικό βοηθό που εισηγείται και διαθέτει η οικογένεια του μαθητή, όπως προβλέπει η παρ. 18, του άρθρου 28, του νόμου 4186/2013 (ΦΕΚ 193Α), απαραίτητες προϋποθέσεις είναι : α) Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα προς τη Διεύθυνση του Σχολείου, β) Βιογραφικό και Ποινικό Μητρώο του προτεινόμενου από την οικογένεια του μαθητή για την υλοποίηση της υποστήριξης και γ) Σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή του Σχολείου και του Συλλόγου Διδασκόντων, με καταγραφή σε σχετικό πρακτικό. Για την έγκριση της υποστήριξης από ειδικό βοηθό δεν τίθεται προθεσμία και ο Διευθυντής του Σχολείου γνωστοποιεί εγγράφως, στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, την παρουσία του ειδικού βοηθού και την ύπαρξη των ανωτέρω προϋποθέσεων.

Επισημαίνεται ότι: α) τα οικεία ΚΕΔΔΥ σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα συμπληρώσουν τους πίνακες που αφορούν τις ανανεώσεις παράλληλων στηρίξεων και β) τα οικεία ΚΕΔΔΥ σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης θα συμπληρώσουν τους πίνακες που αφορούν την στήριξη με ΕΒΠ.

Επισημαίνεται ότι τα ΚΕΔΔΥ διατηρούν στο αρχείο τους τις γνωματεύσεις καθώς και τις εισηγήσεις για παράλληλη στήριξη ώστε να είναι στη διάθεση της Υπηρεσίας μας.

Υποχρεούνται οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σχετικά με την παροχή παράλληλης στήριξης και ανανέωσης της παράλληλης στήριξης όπως και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σχετικά με την παροχή Ε.Β.Π και Σχολικού Νοσηλευτή να αποστείλουν πλήρη τον φάκελο του μαθητή (με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, δηλαδή τις αιτήσεις των γονέων –κηδεμόνων, τις βεβαιώσεις φοίτησης-εγγραφής, τους πίνακες των ΚΕΔΔΥ, και τις γνωματεύσεις των Δημόσιων Νοσοκομείων).

Όλα ανεξαιρέτως τα έγγραφα, τα οποία αφορούν στο Πρόγραμμα Παράλληλης Στήριξης και ανανέωσης της Παράλληλης Στήριξης από εκπαιδευτικό και στο Πρόγραμμα Στήριξης από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και στο Πρόγραμμα Στήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή, θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν στο υποσέλιδο κάθε σελίδας του εγγράφου το λογότυπο του ΕΣΠΑ (Βλ. συνημμένο έγγραφο). Εξαιρούνται οι γνωματεύσεις Δημόσιων Νοσοκομείων. Σε αντίθετη περίπτωση, τα έγγραφα, χωρίς το συγκεκριμένο λογότυπο του ΕΣΠΑ, δεν θα λαμβάνονται υπ’ όψιν.

Τα έγγραφα, τα οποία απαιτείται να φέρουν το λογότυπο του ΕΣΠΑ είναι τα εξής:

α) H αίτηση του γονέα-κηδεμόνα

β) Πίνακες των ΚΕΔΔΥ που αφορούν α) τις νέες παράλληλες στηρίξεις και β) τις ανανεώσεις παράλληλων στηρίξεων

γ) Πίνακες των ΚΕΔΔΥ που αφορούν την στήριξη με ΕΒΠ.

δ) Η βεβαίωση φοίτησης των μαθητών /τριών

ε) Το διαβιβαστικό του Σχολείου Φοίτησης του μαθητή

στ) Το διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης

ζ) Το διαβιβαστικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Συν:

Α) Πίνακες των ΚΕΔΔΥ που αφορούν α) τις νέες παράλληλες στηρίξεις και β) τις ανανεώσεις παράλληλων στηρίξεων

Β) Πίνακες των ΚΕΔΔΥ που αφορούν την στήριξη με Ε.Β.Π.

Γ) Η βεβαίωση φοίτησης των μαθητών /τριών

Δ) H αίτηση του γονέα-κηδεμόνα

Κατεβάστε εδώ την Εγκύκλιο

Δημοσιεύτηκε στο www.seepeaa.gr
και Σεεπεαα www.seepeaa.gr στο Facebook
Αλλες επιλογές

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ 382/2008 ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΣΚ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟπίσω

 
ΣΕΕΠΕΑΑ WWW.SEEPEAA.GR ΣΤΟ FACEBOOK
περισσότερα
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚόΣ ΣΤΑΘΜόΣ ΝέΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
περισσότερα
ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
Δ.I.E.K ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
περισσότερα
ΝΟΜΟΣ 4327/2015 ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ,ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
περισσότερα
ΕΟΠΠΥ ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
περισσότερα
ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
περισσότερα
ΑΥΤΙΣΜΟΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑSPERGER ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ 25 ΗΜΕΡΩΝ
περισσότερα
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-SPECIAL EDUCATION ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
περισσότερα
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΜΕΑΕ) ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΥΓΕΙΑ-HEALTH LINKS-ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
περισσότερα
ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
ΚΔΑΔΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Ε.Ε.Π.)
 
Copyright © 2008 seepeaa.gr - designed by Lighthouse Internet Applications