Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
Αρχική
Σύλλογος
Oμοσπονδία-Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.)
Υπηρεσιακά Συμβούλια ΚΥΣΕΕΠ / ΠΥΣΕΕΠ. Ενημερώσεις - Ανακοινώσεις Αιρετών
Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. Θέματα Αναπληρωτών
Συλλόγοι ΕΕΠ ΣΜΕΑΕ/ΚΕΔΔΥ Φορείς - Ειδική Αγωγή - Αναπηρία
Εκπαιδευτικό και Ενημερωτικό Υλικό - Λογισμικό - Οδηγοί
Προσλήψεις εκπαιδευτικών-Διορισμοί-Tοποθετήσεις
Μεταθέσεις-Αποσπάσεις
Νομοθεσία
Μεταπτυχιακά Επιμορφώσεις Σεμινάρια Υποτροφίες Βιβλία Περιοδικά Άρθρα
Θέσεις Εργασίας - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις
Διάφορα Θέματα
ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1
ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΙΝΕΙ Η 17ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΤΗ ΡΩΜΗ
Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΟΥ EΡΩΤΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ
Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ
ΚΚΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ : ΜΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΑΛΤΑ ΓΙΑ ΑΣΕΠ
Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕ ΕΚΡΙΝΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΑΠ
ΥΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΑΛΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:
ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: «ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ:
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Συνέδρια-Ημερίδες- Εκδηλώσεις
Χρήσιμα
Σύνδεσμοι - Links
Φωτογραφίες
Γράφουν για εμάς
Επικοινωνία
 
Αναζήτηση
Αγγλο-Ελληνικό ΛεξικόOnline από: 20/11/2007
Επισκέπτες: 1602452288
Online: 317
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΏΝ

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                         7/9/2016
Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας 2016 Εκδηλώσεις και Δράσεις από 01-07 Οκτώβρη 2016

Κίνηση για την Υγεία

Πρόσθεσε ζωή στα χρόνια σου

Η Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας (ΠΗΦ) έχει καθιερωθεί και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα που ιδρύθηκε το 1951 η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Φυσικοθεραπευτών (World Confederation for Physical Therapy - WCPT)), η οποία συμπληρώνει φέτος 65 χρόνια ζωής.

 Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την ενότητα και την αλληλεγγύη της Φυσικοθεραπευτικής κοινότητας σε όλο τον κόσμο και έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας σχετικά με την καθοριστική συμβολή του Φυσικοθεραπευτή στην βελτίωση της  υγείας, της κινητικότητας, της ανεξαρτησίας τους και της ποιότητας ζωής.

Από το 2008 η WCPT καθιέρωσε την «Κίνηση για την Υγεία» ως θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικοθεραπείας. Οι Φυσιοθεραπευτές ως ειδικοί στην κίνηση και την άσκηση, με βαθειά και εμπεριστατωμένη γνώση των προδιαθεσικών παραγόντων, της παθολογίας και των πιθανών επιπτώσεων σε όλα τα ανθρώπινα συστήματα, είναι οι ιδανικοί επαγγελματίες για την επιλογή, προώθηση, καθοδήγηση, συνταγογράφηση και διαχείριση της άσκησης. Άσκηση που προάγει την υγεία, την ευεξία και την καλή φυσική κατάσταση. Φέτος, το μήνυμα της εκστρατείας της ΠΗΦ «πρόσθεσε ζωή στα χρόνια σου» απευθύνεται κυρίως στους ηλικιωμένους που δικαιούνται να έχουν όχι μόνο χρόνια πολλά αλλά γεμάτα ζωή και ζωντάνια.

Ιδιαίτερα που αυτή τη χρονιά η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (World Health Organization- WHO) στην 69η Συνέλευσή της το Μάιο του 2016 υιοθέτησε μια Παγκόσμια Στρατηγική και ένα Σχέδιο Δράσης για την Γήρανση και την Υγεία 2016-2020 σύμφωνα με το οποίο ο καθένας μπορεί να απολαμβάνει την ανεξαρτησία του αλλά και την μακροζωία του με υγεία.

 

Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, δυσχεραίνεται η κίνηση τους και ταυτόχρονα μειώνεται η ποιότητα ζωής. Οι Φυσικοθεραπευτές, οι ειδικοί της άσκησης, της κίνησης και της λειτουργίας, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της κινητικότητα και της ανεξαρτησίας. Μέσα από συμβουλές και προγράμματα άσκησης, οι Φυσικοθεραπευτές βοηθούν τους ηλικιωμένους ανθρώπους να αποφύγουν μακροπρόθεσμα δυσλειτουργίες που μπορεί να τους καθηλώσουν.

 

Διατηρώντας τους ανθρώπους δραστήριους και ανεξάρτητους για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η Φυσικοθεραπεία, σύμφωνα και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), είναι μια καλή επένδυση, καθώς «επανεκπαιδεύει την ατομική ικανότητα, αυξάνει την ανεξαρτησία, βελτιώνει τη συμμετοχή και μπορεί να μειώσει το κόστος φροντίδας και υποστήριξης».

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας:

  Μειώνεται κατά 50% ο κίνδυνος κινητικού περιορισμού των ανθρώπων με φυσική δραστηριότητα

  Περισσότεροι από το 1/3 των ανθρώπων πάνω από 70 χρόνων αδυνατούν να ακολουθήσουν τις βασικές κατευθυντήριες οδηγίες για σωματική άσκηση.

 

Οι Φυσικοθεραπευτές είναι οι ειδικοί στο να βοηθούν ανθρώπους που δεν μπορούν να ακολουθήσουν πρόγραμμα άσκησης –λόγω ασθένειας ή προχωρημένης ηλικίας– να γίνουν πιο δραστήριοι. Δουλεύουν με όλους τους ανθρώπους για να βελτιώσουν την κινητικότητα και λειτουργικότητά τους.

Για το 2016 το ενδιαφέρον της WCPT εστιάζεται στην διατήρηση της κινητικότητας, της ανεξαρτησίας και της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ανθρώπων. Η πρόληψη των πτώσεων, της εμφάνισης αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και του κινδύνου εμφάνισης άνοιας μέσω της θεραπευτικής άσκησης είναι τα βασικότερα σημεία της φετινής εκστρατείας της ΠΗΦ.

 Οι ηλικιωμένοι που τον 21ο αιώνα θα αποτελούν την πλέον αναπτυσσόμενη ομάδα της ευρωπαϊκής κοινωνίας πρέπει να αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τη διακήρυξη αρχών των Ηνωμένων Εθνών για τους ηλικιωμένους που αναφέρεται στην ανεξαρτησία, τη συμμετοχή, τη φροντίδα, την καταξίωση και την αξιοπρέπεια.

 

Πτώσεις εγκεφαλικά επεισόδια άνοια

Οι πτώσεις από τις οποίες, σύμφωνα με πολλές μελέτες κινδυνεύουν οι ηλικιωμένοι, είναι η κύρια αιτία των θανατηφόρων τραυματισμών τους. Πτώσεις που όπως υποστηρίζουν εμπειρογνώμονες από όλη την Ευρώπη δεν μπορεί να θεωρηθούν ως αναπόφευκτη συνέπεια της γήρανσης.

 Σύμφωνα με έγκυρες έρευνες:

·         Το 32% του πληθυσμού πάνω από 70 χρονών έχουν μία πτώση ετησίως.

·         Από αυτούς που θα έχουν πτώση το 10-25% θα υποστεί ένα σοβαρό τραυματισμό.

·         Το κόστος των πτώσεων για το σύστημα Υγείας είναι εξαιρετικά υψηλό.

 •     Η φυσικοθεραπεία με καθοδηγούμενα ατομικά προγράμματα ασκήσεων βρέθηκε ότι μειώνει τις πτώσεις κατά 32%.
 •    Στόχος των δράσεων των Φυσικοθεραπευτών είναι η πρόληψη των πτώσεων μέσα από την ενημέρωση, την αξιολόγηση και την εφαρμογή στους ηλικιωμένους των βέλτιστων πρακτικών και των καταλληλότερων ασκήσεων για την αποφυγή των πτώσεων.
 •  «Ο χρυσός κανόνας για την αποφυγή των πτώσεων και την ενίσχυση των οστών είναι να επενδύσουμε στη δύναμη και την ισορροπία» σύμφωνα με την Βασιλική Σακελλάρη,  Καθηγήτρια  Φυσικοθεραπείας  στο  ΤΕΙ  Στερεάς  Ελλάδας,  Ελληνίδα εκπρόσωπο   του Δίκτυου Διάδοσης σχετικά με την Πρόληψη των Πτώσεων των Ηλικιωμένων (The Prevention of Falls Network for Dissemination roFouND). 

Η εμφάνιση αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου (ΑΕΕ) είναι εξίσου σημαντικός κίνδυνος που διατρέχουν οι ηλικιωμένοι.

 • Κάθε χρόνο 5 εκατομμύρια άνθρωποι μένουν καθηλωμένοι και καθίστανται συχνά ανίκανοι λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου.
 •  Μια σωστά σχεδιασμένη θεραπευτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργικότητα του ηλικιωμένου και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού κατά 11-15%.
 • Ο ρόλος της φυσικοθεραπείας είναι σημαντικός τόσο για την πρόληψη των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων όσο και στην αντιμετώπιση των διαταραχών που προκύπτουν μετά. Όπως ανακοίνωσε στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας το μέλος του Επιστημονικού τμήματος Νευρολογικών Παθήσεων του ΠΣΦ Θεοδωρόπουλος Διονύσιος «μετά το ΑΕΕ η φυσικοθεραπεία μέσω των θεραπευτικών ασκήσεων μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της όποιας αναπηρίας, να επανεκπαιδεύσει λειτουργικές δραστηριότητες όπως η βάδιση, η ισορροπία και ο χειρισμός των αντικειμένων, να βελτιώσει την ανεξαρτησία των ασθενών και την ποιότητα ζωής τους».
 • Η επιστημονική έρευνα οδήγησε στην επινόηση και εφαρμογή νέων μεθόδων και τεχνικών στην αντιμετώπιση των νευρολογικών διαταραχών ενός εγκεφαλικού έχει μειώνοντας σημαντικά όχι μόνο το χρόνο αποκατάστασης και  επανένταξης των ατόμων αυτών στο κοινωνικό σύνολο αλλά ακόμη περισσότερο το συνολικό κόστος νοσηλείας και φροντίδας του αδύναμου Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η εμφάνιση της άνοιας που χαρακτηρίζεται από έκπτωση των νοητικών λειτουργιών και αυξάνεται με την ηλικία και κατατάσσεται ως η συχνότερη νευρολογική πάθηση (35,6 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως το 2010).

 • Η σωματική αδράνεια αναφέρεται ότι αυξάνει κατά 20% τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας.
 • Σύμφωνα με μελέτες 10 εκατομμύρια περιπτώσεις άνοιας θα μπορούσαν να αποφευχθούν κάθε χρόνο εάν οι ηλικιωμένοι ασκούνταν πιο συχνά.
 • Η αντιμετώπιση της άνοιας είναι θέμα πολυπαραγοντικό και πραγματοποιείται από ομάδα αποκατάστασης και όχι μεμονωμένα. Μέλος της ομάδας αυτής είναι και ο Φυσικοθεραπευτής.
 • Η φυσικοθεραπεία, όπως ανέφερε τον Ιανουάριο του 2016 στο 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας το μέλος του Επιστημονικού τμήματος Ψυχικής Υγείας του ΠΣΦ Στέφανος Πατσίρης, με όπλο της την άσκηση επιτυγχάνει την βελτίωση της φυσικής κατάστασης του ασθενή, του καρδιαγγειακού συστήματος, του ύπνου, της διάθεσης ενώ παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο πτώσεων και συμβάλλει στην επιβράδυνση εξέλιξης της νόσου. Η άσκηση έχει επίδραση σε δομές και λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού (κυρίως στο κεντρικό νευρικό σύστημα) σε επίπεδο φυσιολογίας, βιοχημείας και ψυχολογίας. Η εκτέλεση ασκήσεων οδηγεί σε αύξηση του μεταβολισμού, της οξυγόνωσης και της αιματικής ροής στον εγκέφαλο. Ο πιθανός μηχανισμός δράσης της σχετίζεται με την αυξημένη σύνθεση και απελευθέρωση νευροδιαβιβαστών και νευροτροφινών οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε νευρογένεση, αγγειογένεση και νευροπλαστικότητα.
 • Η φυσικοθεραπεία έχει 3 σημαντικούς πυλώνες στους οποίους εργάζεται σε περιπτώσεις  ασθενών  με  άνοια  που  είναι  η  αξιολόγηση,  ο  σχεδιασμός  και  η εκτέλεση   θεραπευτικών  προγραμμάτων  βελτιώνοντας  την  κινητικότητα,  την ανεξαρτησία και την ποιότητα ζωής τους.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών συμμετέχει και προτείνει δράσεις και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα υλοποιηθούν από τα Περιφερειακά Τμήματα τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα οι οποίες θα είναι πολυποίκιλες που θα αναδεικνύουν την Επιστήμη της Φυσικοθεραπείας, την χρησιμότητά της στους πληθυσμούς τόσο για την Αποκατάσταση της Υγείας όσο και για την πρόληψη παθήσεων και κακώσεων του Μυοσκελετικού συστήματος, του Κεντρικού Νευρικού συστήματος, του Καρδιοαναπνευστικού συστήματος καθώς και για την πρόληψη και βελτίωση των ψυχικών παθήσεων.

Δράσεις του ΠΣΦ

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Σ.Φ αποφάσισε να υλοποιήσει τις δράσεις του την εβδομάδα 01-07 Οκτωβρίου 2016 .

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Οκτωβρίου που είναι η παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων, δίνοντας το στίγμα του εορτασμού που απορρέει από το κεντρικό σύνθημα «πρόσθεσε ζωή στα χρόνια σου» και συνεχίζεται με εκδηλώσεις για την πρόληψη  των πτώσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και εμφάνισης άνοιας.

 Εκτός από τις διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις που θα οργανωθούν στις έδρες των Περιφερειακών τμημάτων με ομιλίες, διανομή ενημερωτικού υλικού, αξιολόγηση και επίδειξη ασκήσεων σε ηλικιωμένους οι Φυσιοθεραπευτές των Δημόσιων και  Ιδιωτικών Φυσιοθεραπευτηρίων από 01-07 Οκτώβρη 2016 θα αξιολογούν και θα επιδεικνύουν δωρεάν προγράμματα άσκησης σε όλους τους ανθρώπους άνω των 65 ετών.

 Επιπλέον, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου θα λάβουν χώρα οι εξής εκδηλώσεις:

 •    Hμερίδα με "Παθήσεις κορμού, άνω άκρων, κάτω άκρων στους εφήβους" διοργανώνεται  στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το Π.Τ. Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κιλκίς του Π.Σ.Φ. http://www.psf.org.gr/psf-news-4084.htm
 •     Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών –Π.Τ Σερρών συνδιοργανώνει με την Ελληνική Αρθροσκοπική Εταιρεία, ημερίδα  στο ξενοδοχείο "Ελπίδα resort"με θέμα: "Σύγχρονες απόψεις στην αρθροσκοπική αντιμετώπιση και φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση Ώμος Γόνατο - Ποδοκνημική".  http://www.psf.org.gr/psf-news-4126.htm
 •     Στο πλαίσιο του Προγράμματος Απόλλων 2016 διοργανώνεται η 7η Επιστημονική Ημερίδα, στα Ιωάννινα, στο ξενοδοχείο GrandSerai.  http://psf.org.gr/panel/news1.php?id=4144

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα: www.seepeaa.gr

και Σεεπεαα www.seepeaa.gr στο Facebook

Αλλες επιλογές

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ Γ' ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ 4 ΑΡΓΥΡΑ ΚΑΙ 1 ΧΑΛΚΙΝΟ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ 58Η ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ (Μ.Δ.) 2017

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2017 - ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΕΠΘ

ΔΙΑΘΕΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΙΕΚ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΣ Ο.Α.Ε.Δ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2017

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΧΙΟΥ

ΥΠΕΠΘ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑ.Λ.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ 2017

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ 21/6/2017

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ 19/6/2017

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ 15/6/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΣΕ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΧΙΟ 14/6/2017

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΧΙΟ

ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 6,1 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ. ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ 13/6/2017

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΕΠΑ.Λ.

ΟΑΕΔ YΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΑ.Σ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΓΕΛ 12/6/2017

ΣΟΚ ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 9/6/2017

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 8/6/2017

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΓΕΛ

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2017

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΑΡΓΥΠΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΔΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 24ΩΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣπίσω

 
ΣΕΕΠΕΑΑ WWW.SEEPEAA.GR ΣΤΟ FACEBOOK
περισσότερα
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚόΣ ΣΤΑΘΜόΣ ΝέΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
περισσότερα
ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
Δ.I.E.K ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
περισσότερα
ΝΟΜΟΣ 4327/2015 ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ,ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
περισσότερα
ΕΟΠΠΥ ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
περισσότερα
ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
περισσότερα
ΑΥΤΙΣΜΟΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑSPERGER ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ 25 ΗΜΕΡΩΝ
περισσότερα
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-SPECIAL EDUCATION ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
περισσότερα
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΜΕΑΕ) ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΥΓΕΙΑ-HEALTH LINKS-ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
περισσότερα
ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
ΚΔΑΔΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Ε.Ε.Π.)
 
Copyright © 2008 seepeaa.gr - designed by Lighthouse Internet Applications