Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
Αρχική
Σύλλογος
Oμοσπονδία-Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.)
Υπηρεσιακά Συμβούλια ΚΥΣΕΕΠ / ΠΥΣΕΕΠ. Ενημερώσεις - Ανακοινώσεις Αιρετών
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΥΣΕΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ Δ/ΝΤΡΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΥΣΕΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΕΠ ΕΒΠ ΣΥΝΑΦΕΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΛΠ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΚΥΣΕΕΠ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΕΠ, ΕΒΠ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΕΕΠ: ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΑΕ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΑΕ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) ΘΕΣΣΑΛIΑΣ
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.)
ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΕΕΠ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. 5/10/2016
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ( Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ TOΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΣΤΟ ΚΥΣΕΕΠ ΒΑΣΙΛΗ ΒΟΥΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. & ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ - ΤΙΣ ΣΥΝΑΦΕΙΕΣ ΜΤΧ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Ε.Π.-ΤΟΝ ΑΣΕΠ-ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016-17
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.)
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΕΕΠ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΣΕΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΣΕΕΠ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. Θέματα Αναπληρωτών
Συλλόγοι ΕΕΠ ΣΜΕΑΕ/ΚΕΔΔΥ Φορείς - Ειδική Αγωγή - Αναπηρία
Εκπαιδευτικό και Ενημερωτικό Υλικό - Λογισμικό - Οδηγοί
Προσλήψεις εκπαιδευτικών-Διορισμοί-Tοποθετήσεις
Μεταθέσεις-Αποσπάσεις
Νομοθεσία
Μεταπτυχιακά Επιμορφώσεις Σεμινάρια Υποτροφίες Βιβλία Περιοδικά Άρθρα
Θέσεις Εργασίας - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις
Διάφορα Θέματα
Συνέδρια-Ημερίδες- Εκδηλώσεις
Χρήσιμα
Σύνδεσμοι - Links
Φωτογραφίες
Γράφουν για εμάς
Επικοινωνία
 
Αναζήτηση
Αγγλο-Ελληνικό ΛεξικόOnline από: 20/11/2007
Επισκέπτες: 1602581380
Online: 371
Δ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΣΜΕΑΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Δ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΣΜΕΑΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ

 ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ

του Δημήτρη Αρβανίτη, ΠΕ29-Εργοθεραπευτή, Αιρετού ΠΥΣΕΕΠ Αττικής

9 Οκτώβρη 2016

Αγαπητοί συνάδελφοι

          Από την ανάλυση του πίνακα των στοιχείων και των κενών των ΣΜΕΑΕ της ΠΔΕ Αττικής (στοιχεία του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής-Οκτώβρης 2016) διαπιστώνουμε κατ αρχήν ότι ο αριθμός των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες η/και αναπηρία που φοιτούν την τρέχουσα σχολική χρονιά στα ειδικά νηπιαγωγεία, τα ειδικά δημοτικά σχολεία, τα ΕΕΕΕΚ και τα ειδικά γυμνάσια και λύκεια, ανέρχεται στους 3510. Οι μαθητές αυτοί όπως είναι γνωστό αντιμετωπίζουν σύνθετες ειδικές ανάγκες (κινητικές, ψυχολογικές, οργανικές, αναπτυξιακές, μαθησιακές, κ.ά) και χρειάζονται υποστήριξη , οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, για να είναι σε θέση να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη σχολική ζωή, αλλά και για να έχουν ευκαιρίες για ένταξη στην κοινότητα.

          Από αυτούς 1586 μαθητές έχουν καταταγεί σε 371 τμήματα (μ.ό. 4,3 μαθητές ανά τμήμα) στην πρωτοβάθμια και 1924 έχουν καταταγεί σε 345 τμήματα (μ.ό. 5,6 μαθητές ανά τμήμα) στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

          Για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών αυτών υπηρετούν σήμερα στην Αττική μόλις 87 μόνιμα μέλη ΕΕΠ όλων των ειδικοτήτων(ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, σχολικοί νοσηλευτές,φυσιοθεραπευτές και ειδικοί στην νοηματική και την κινητικότητα και επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων με προβλήματα όρασης). Επίσης υπηρετούν  και 57 μόνιμα μέλη ΕΒΠ.

          Οι συνταξιοδοτήσεις και η παντελής έλλειψη διορισμών, από το διαγωνισμό του 2005 και μετά, έχουν μειώσει δραματικά τη στελέχωση των ειδικών σχολείων, με το ποσοστό κάλυψης υποστηρικτικών αναγκών των μαθητών να φτάνει πλέον σε 1:240 για κάθε ειδικότητα ΕΕΠ και 1:60 ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΠ.

          Με αυτές τις συνθήκες στελέχωσης φυσικά είναι αδύνατο να μιλάμε όχι για  διεπιστημονικότητα αλλά ούτε για περιπτωσιακή κάλυψη βασικών αναγκών ασφάλειας και πρόσβασης στο εκπαιδευτικό σύστημα.

          Οι προσπάθειες της πολιτείας για βελτίωση των συνθηκών αυτών περιορίζονται στην διαπίστωση κάθε χρόνο των τεράστιων κενών που υπάρχουν σε κάθε ειδικότητα και την περιπτωσιακή και εν μέρη κάλυψη τους ανάλογα με τις διαθέσιμες (κυρίως μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ) πιστώσεις με αναπληρωτές. Ο κρατικός προυπολογισμός, αντίθετα με ότι προβλέπεται συνταγματικά, μόνο επικουρικά παρεμβαίνει τα τελευταία χρόνια, ως “τσόντα” για την συμπλήρωση του μίζερου αριθμού των προσωρινών διορισμών.

          Ειδικότερα όπως έχει γίνει γνωστό πρόκειται να διατεθούν στις ΣΜΕΑΕ της Αττικής μόνο 193 πιστώσεις για ΕΕΠ ενώ τα κενά που έχουν καταγραφεί από την ΠΔΕ Αττικής είναι 367. Το ποσοστό κάλυψης δηλαδή είναι περίπου 52,6%. Όσον αφορά το ΕΒΠ τα κενά που έχουν καταγραφεί είναι 191 ενώ οι πιστώσεις που έχουν διατεθεί φτάνουν τις 137, δηλαδή ποσοστό κάλυψης 71,7%.

          Πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι φέτος υπήρξε προσπάθεια κάλυψης του συνόλου των αναγκών μαθητών με εεα η και αναπηρία που φοιτούν στην γενική εκπαίδευση και αυτό μέχρι σήμερα στην Αττική έγινε με επιτυχία ως προς τον αριθμό των προσλήψεων του απαραίτητου ΕΒΠ (160) και Σχολικών Νοσηλευτών (55). Επίσης γίνεται προσπάθεια για κάλυψη των αναγκών των ΚΕΔΔΥ και των ΕΔΕΑΥ.

          Ακόμα κι αυτό όμως γίνεται αργά και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος φτάνουμε στα μέσα Οκτώβρη και το ΕΕΠ λείπει από τις ΣΜΕΑΕ και γενικά από τις δομές ΕΑΕ. Η φετινή προσπάθεια των υπευθύνων να επισπεύσουν την πρόσληψη των αναπληρωτών, δυστυχώς σκοντάφτει, αυτή τη φορά στις ανελαστικές χρονικά διαδικασίες ελέγχου νομιμότητας από το ΑΣΕΠ, οι οποίες έπρεπε να είχαν προβλεφθεί, μια και είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής αυτής της διαδικασίας.

          Αποτέλεσμα αυτών είναι οι μαθητές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αυτουπηρέτησης, νοσηλευτικής φροντίδας, μετακίνησης και έχουν ανάγκη διεπιστημονικής υποστήριξης, να μην έχουν ακόμη αρχίσει τα μαθήματα. Οι αναπληρωτές δε παραμένουν στην ανεργία και όταν προσληφθούν, σε διαφορετικό σχολείο κάθε χρονιά, να αντιμετωπίζουν εκτός των οικονομικών και προβλήματα εφαρμογής προγραμμάτων που οδηγούν τελικά σε αναποτελεσματικότητα, αφού χρειάζονται χρόνο για την αναγνώριση των προβλημάτων και καταστάσεων σε κάθε σχολική μονάδα.         

          Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις που μπορούν να εξαχθούν, μετά την παραπάνω περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στα ειδικά σχολεία της Αττικής – αλλά νομίζω και σε όλη τη χώρα - είναι κατά τη γνώμη μου τα παρακάτω:

1. Δικαίωμα των μαθητών και των οικογενειών τους αλλά και θεσμική υποχρέωση της πολιτείας είναι η δημόσια χρηματοδότηση της ειδικής εκπαίδευσης, με συμπληρωματική μόνο χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, για καινοτόμες δράσεις (όπως είναι νόμιμο και προβλέπεται σε όλα τα κοινοτικά προγράμματα).

2. Απαραίτητη είναι η θεσμοθέτηση οργανισμού λειτουργίας των ΣΜΕΑΕ, που θα επιλύσει το πρόβλημα της στελέχωσης με την υποχρεωτική δημιουργία και κάλυψη οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες ΕΕΠ και ΕΒΠ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Μάλιστα είναι απαραίτητο να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη για την αντιστοιχία του ΕΕΠ/ΕΒΠ και αριθμού μαθητών που δυνητικά μπορεί να υποστηρίξει. Θα είναι αδύνατο έτσι να δημιουργούνται η να λειτουργούν πλέον σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και μάλιστα εξειδικευμένες σε κινητικά προβλήματα η αυτισμό, χωρίς να προβλέπεται ούτε μία οργανική θέση ΕΕΠ η ΕΒΠ...

3. Άμεση προκήρυξη και διενέργεια διαγωνισμού για την κάλυψη των οργανικών θέσεων που παραμένουν χρόνια κενές και όσων θα δημιουργηθούν. Ο διαγωνισμός να λάβει κυρίως υπ όψη την προυπηρεσία στην ειδική αγωγή με στόχο την μονιμοποίηση συναδέλφων που προσφέρουν σημαντικό έργο όλα αυτά τα χρόνια και έχουν την ανάλογη εμπειρία.

4. Να απαγορευθεί η χρήση του θεσμού της αναπλήρωσης για πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην εκπαίδευση, για να σταματήσει η ομηρία των χιλιάδων συναδέλφων και να ανανεωθεί επιτέλους το δυναμικό κάθε σχολικής μονάδας με μόνιμους διορισμούς.

5. Ίδρυση και άμεση λειτουργία ΕΕΕΕΚ στη περιοχή του Δήμου Αθηναίων και άμεση έναρξη λειτουργίας του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου, με στόχο την αποσυμφόρηση των αντίστοιχων σχολικών μονάδων ιδιαίτερα του Αγ. Δημητρίου, Ν. Ηρακλείου και Αιγάλεω.

6. Θεσμική επίλυση του προβλήματος κάλυψης των αναγκών των νηπίων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με ένταξη τους σε μονάδες γενικής προσχολικής αγωγής, υποστηριζόμενες για την  οργάνωση προγραμμάτων έγκαιρης παρέμβασης με όλες τις ειδικότητες ΕΕΠ και ΕΒΠ από τα ΚΕΔΔΥ και τις ΕΔΕΑΥ. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να ξεκινήσει η προσπάθεια για συμπερίληψη και σταδιακά να επεκταθεί και στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

          Οι παραπάνω προτάσεις, πρέπει κατά τη γνώμη μου να αποτελούν  πάγια αιτήματα των φορέων του κλάδου μας αλλά είναι και προεκλογικές υποσχέσεις της παρούσας κυβέρνησης, που είναι ανάγκη το συντομότερο να υλοποιηθούν , για την αποκατάσταση της ισονομίας απέναντι στους μαθητές με εεα, τις οικογένειες τους και τους συναδέλφους.

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα: www.seepeaa.gr

και Σεεπεαα www.seepeaa.gr στο Facebook
Αλλες επιλογές

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΣΕΕΠ ΣΗΜΕΡΑ 17/7/2017: ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΣΕΕΠ ΣΤΙΣ 17/7/2017

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΕΠΘ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΠΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΛΠ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΤΑ ΝΕΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ & ΕΒΠ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΔΕ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ - ΕΒΠ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΦΕΙΕΣ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΘΕΝ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΠΕΘ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Δ/ΝΤΗ ΕΑΕ ΤΟΥ ΥΠΠΕΘ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΩΡΑΡΙΟ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΛΠ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΕΠ - ΕΒΠ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΒΟΥΓΙΑΣ Β. ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΓΙΑ ΤΟ 2017-18

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΙΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ & ΕΒΠ ΓΙΑ ΤΟ 2017-18

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΣΕΕΠ 7/4/2017

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΑΕ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ

ΒΟΥΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΕΕΠ ΑΦΑΝΤΟ ΤΟ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ

ΔΗΜ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 31/3/2017

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΕΠ - ΕΒΠ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΠΕΘ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ TOY ΑΙΡΕΤΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΑΡΤΗΣ 2017 ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ

ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΕΕΠ ''ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ''

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΜΕΛΩΝ ΕΔΕΑΥ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ/ΕΒΠ - ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΟΥΓΙΑΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΕΕΠ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ Ε.Ε.Π. ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΕΘ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Π.Δ. 1/2003 ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΚΥΣΕΕΠ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΥΣΕΕΠ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.)

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Δ. ΑΙΡΕΤΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 24/2/2017

ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ Δ. ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΕΕΠ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ Π.Δ. 1/2003

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠΠΕΘ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΥΣΕΕΠ ΚΑΙ ΠΥΣΕΕΠ

Δ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 1η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2017πίσω

 
ΣΕΕΠΕΑΑ WWW.SEEPEAA.GR ΣΤΟ FACEBOOK
περισσότερα
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚόΣ ΣΤΑΘΜόΣ ΝέΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
περισσότερα
ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
Δ.I.E.K ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
περισσότερα
ΝΟΜΟΣ 4327/2015 ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ,ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
περισσότερα
ΕΟΠΠΥ ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
περισσότερα
ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
περισσότερα
ΑΥΤΙΣΜΟΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑSPERGER ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ 25 ΗΜΕΡΩΝ
περισσότερα
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-SPECIAL EDUCATION ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
περισσότερα
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΜΕΑΕ) ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΥΓΕΙΑ-HEALTH LINKS-ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
περισσότερα
ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
ΚΔΑΔΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Ε.Ε.Π.)
 
Copyright © 2008 seepeaa.gr - designed by Lighthouse Internet Applications