Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019
Αρχική
Σύλλογος
Oμοσπονδία-Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.)
Υπηρεσιακά Συμβούλια ΚΥΣΕΕΠ / ΠΥΣΕΕΠ. Ενημερώσεις - Ανακοινώσεις Αιρετών
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΥΣΕΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ Δ/ΝΤΡΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΥΣΕΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΕΠ ΕΒΠ ΣΥΝΑΦΕΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΛΠ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΚΥΣΕΕΠ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΕΠ, ΕΒΠ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΕΕΠ: ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΑΕ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΑΕ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) ΘΕΣΣΑΛIΑΣ
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.)
ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΕΕΠ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. 5/10/2016
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ( Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ TOΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΣΤΟ ΚΥΣΕΕΠ ΒΑΣΙΛΗ ΒΟΥΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. & ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ - ΤΙΣ ΣΥΝΑΦΕΙΕΣ ΜΤΧ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Ε.Π.-ΤΟΝ ΑΣΕΠ-ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016-17
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.)
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΕΕΠ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΣΕΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΣΕΕΠ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. Θέματα Αναπληρωτών
Συλλόγοι ΕΕΠ ΣΜΕΑΕ/ΚΕΔΔΥ Φορείς - Ειδική Αγωγή - Αναπηρία
Εκπαιδευτικό και Ενημερωτικό Υλικό - Λογισμικό - Οδηγοί
Προσλήψεις εκπαιδευτικών-Διορισμοί-Tοποθετήσεις
Μεταθέσεις-Αποσπάσεις
Νομοθεσία
Μεταπτυχιακά Επιμορφώσεις Σεμινάρια Υποτροφίες Βιβλία Περιοδικά Άρθρα
Θέσεις Εργασίας - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις
Διάφορα Θέματα
Συνέδρια-Ημερίδες- Εκδηλώσεις
Χρήσιμα
Σύνδεσμοι - Links
Φωτογραφίες
Γράφουν για εμάς
Επικοινωνία
 
Αναζήτηση
Αγγλο-Ελληνικό ΛεξικόOnline από: 20/11/2007
Επισκέπτες: 1597760425
Online: 317
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Δ. ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Δ. ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ


Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

του Αρβανίτη Δημήτρη – ΠΕ29 Εργοθεραπευτή – Αιρετού ΠΥΣΕΕΠ Αττικής

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων και των παρεμβάσεων που εξήγγειλε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε συνεργασία με τους φορείς της ειδικής εκπαίδευσης και του αναπηρικού κινήματος, θεωρώ σημαντικό να καταγραφεί και αναδειχθεί το σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Αττική, την μεγαλύτερη περιφέρεια εκπαίδευσης της χώρας.

Είναι γνωστό ότι στις υπηρεσίες ειδικής αγωγής συμπεριλαμβάνονται, με βάση τον 3699/2008, νεότερες ρυθμίσεις αλλά και καινοτόμα προγράμματα παρέμβασης, οι υποστηρικτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες που προσφέρει στις δομές ΕΑΕ το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) των ΣΜΕΑΕ – ΚΕΔΔΥ – ΕΔΕΑΥ και στα Γενικά σχολεία και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) στις ΣΜΕΑΕ και τα Γενικά σχολεία.

Στις δομές αυτές εξυπηρετούνται μαθητές που αντιμετωπίζουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες η /και αναπηρία λόγω αναπτυξιακών, νευρολογικών η άλλων σωματικών και ψυχικών καταστάσεων . Πολλοί από αυτούς παρουσιάζουν νοητική υστέρηση, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, κινητικά προβλήματα, κώφωση και βαρηκοία, προβλήματα όρασης, μαθησιακές δυσκολίες και ψυχικές διαταραχές. Οι μαθητές αυτοί προκειμένου να είναι σε θέση να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία έχουν ανάγκη από εξειδικευμένη θεραπευτική και υποστηρικτική παρέμβασης. Συχνά δε χρειάζονται για φροντίδα σε καθημερινές ανάγκες και υποστήριξη για λόγους ασφάλειας των ιδίων και των συμμαθητών τους, ενώ οι γονείς χρειάζονται συμβουλευτική υποστήριξη. 

 Το προσωπικό που προσφέρει τις υπηρεσίες αυτές είναι: Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές Σχολικοί Νοσηλευτές,, Φυσικοθεραπευτές, Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού Τυφλών, Ειδικοί στην Νοηματική Γλώσσα Κωφών, Ειδικοί στη Κινητικότητα τον Προσανατολισμό Τυφλών, Παιδοψυχίατροι και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Σημειώνουμε ότι κάθε ειδικότητα έχει συγκεκριμένα καθήκοντα και αρμοδιότητες που προσφέρονται για την υποστήριξη συγκεκριμένων αναγκών των μαθητών σε διεπιστημονικό πλαίσιο και η έλλειψη μιας ειδικότητας δεν είναι δυνατό να καλυφθεί από οποιαδήποτε άλλη.

Με βάση λοιπόν στοιχεία από την ΠΔΕ Αττικής (Σεπτέμβρης 2016) πρέπει να αναφέρουμε τα εξής:

Σήμερα, το σχολικό έτος 2016-17, λειτουργούν στην ΠΔΕ Αττικής 92 συνολικά ΣΜΕΑΕ που εξυπηρετούν 3630 μαθητές. Ο αριθμός των μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ που απασχολείται ως μόνιμο σε όλες αυτές τις σχολικές μονάδες είναι μόλις 176, δηλαδή ούτε 2 ειδικοί σε κάθε σχολείο.

Ειδικότερα η κατάσταση ως προς τον αριθμό των ΣΜΕΑΕ, τον εξυπηρετούμενο μαθητικό πληθυσμό και την στελέχωση σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης, αποτυπώνεται ως εξής:

- 23 ΣΜΕΑΕ προσχολικής (Ειδικά Νηπιαγωγεία) με 42 τμήματα και 162 Μαθητές, όπου απασχολούνται 1 μέλος ΕΕΠ και 1 μέλος ΕΒΠ (με απόσπαση).

- 43 ΣΜΕΑΕ Πρωτοβάθμιας (Ειδικά Δημοτικά ) με 289 τμήματα και 1522 Μαθητές, όπου απασχολούνται ως μόνιμοι συνολικά 87 μέλη ΕΕΠ και 21 μέλη ΕΒΠ.

- 26 ΣΜΕΑΕ Δευτεροβάθμιας (11 ΕΕΕΕΚ – 9 Ειδ. Επαγγ. Γυμνάσια/Λύκεια και 6 Ειδ. Γυμνάσια/Λύκεια) με 345 τμήματα και 1946 Μαθητές, όπου απασχολούνται ως μόνιμοι 58 μέλη ΕΕΠ και 10 μέλη ΕΒΠ.

Ποιό συγκεκριμένα, όσον αφορά τις διάφορες ειδικότητες, το μόνιμο προσωπικό που εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών των παράπάνω ειδικών δομών είναι:

37 Ψυχολόγοι,  29 Κοινωνικοί Λειτουργοί, 31 Λογοθεραπευτές,  24 Εργοθεραπευτές, 13 Σχολικοί Νοσηλευτές, 8 Φυσικοθεραπευτές, 0 Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού Τυφλών,  2 Ειδικοί στην Νοηματική Γλώσσα Κωφών,  1 Ειδικός στη Κινητικότητα τον Προσανατολισμό Τυφλών, 0 Παιδοψυχίατρος και το 31 Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι το μόνιμο προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των μαθητών των ΣΜΕΑΕ. Άλλωστε γι αυτό το λόγο κάθε σχολική χρονιά είναι αδήρητη ανάγκη η πρόσληψη αναπληρωτών μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Παρ όλα αυτά οι προσλήψεις εκτός του ότι καθυστερούν υπερβολικά (φέτος φτάσαμε σχεδόν στα Χριστούγεννα χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί) , δεν επαρκούν ποτέ σε αριθμό για την κάλυψη όλων των κενών σε όλες τις δομές ΕΑΕ. Αποτέλεσμα είναι να γίνεται επιλεκτική κάλυψη των κενών θέσεων κάτι που δεν συμβαίνει σε καμμία άλλη εκπαιδευτική δομή. Συγκεκριμμένα στην ΠΔΕ Αττικής υπήρχαν βάσει των σχετικών ενημερώσεων από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης 367 λειτουργικά  κενά σε ΕΕΠ και 191 κενά σε ΕΒΠ για ΣΜΕΑΕ και μέχρι σήμερα ανακοινώθηκαν και καλύφθηκαν μόνο 193 θέσεις ΕΕΠ και 105 θέσεις ΕΒΠ.

Όσον αφορά τις δομές διάγνωσης και αξιολόγησης των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών (ΚΕΔΔΥ) αυτές καλύπτουν ως γνωστό τις ανάγκες διάγνωσης , αξιολόγησης, επιλογής του κατάλληλου σχολικού πλαισίου, βεβαίωσης της ανάγκης για επιεική και ειδική εξέταση αλλά  και υποστήριξης για όλο τον μαθητικό πληθυσμό του λεκανοπεδίου, είτε φοιτά σε ειδικό είτε σε γενικό σχολικό πλαίσιο.

Λειτουργούν λοιπόν σήμερα 7 ΚΕΔΔΥ, ένα σε κάθε Διεύθυνση εκπαίδευσης, ανεξάρτητα δηλαδή από την γεωγραφική έκταση η τον αριθμό των μαθητών.

Σε όλα τα παραπάνω ΚΕΔΔΥ υπηρετούν ως μόνιμοι μόνο 42 μέλη ΕΕΠ, δηλαδή 18 Ψυχολόγοι, 16 Κοινωνικοί Λειτουργοί, 4 Λογοθεραπευτές, 1 Παιδοψυχίατρος, 1 Φυσιοθεραπευτής, 1 Ειδικός στην Νοηματική Γλώσσα Κωφών,  1 Ειδικός στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των Τυφλών.

Όπως είναι φανερό το προσωπικό αυτό είναι ανεπαρκές για την εκτέλεση των παραπάνω αρμοδιοτήτων των ΚΕΔΔΥ , με αποτέλεσμα την συσσώρευση χιλιάδων αιτημάτων σε λίστες που φθάνουν αρκετούς μήνες έως και έτη, σε ορισμένες περιπτώσεις όπου δεν λειτουργεί καμμία ομάδα λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού. Οι δε αναπληρωτές, που προσλαμβάνονται για την κάλυψη πάγιων αναγκών κατά παρέκλιση όλων των σχετικών διατάξεων,  δεν επαρκούν. Φέτος από τα 73 κενά σε ΕΕΠ που δόθηκαν από τους προιστάμενους των ΚΕΔΔΥ, έχουν μέχρι σήμερα καλυφθεί μόνον 30.

Όσον αφορά τις δομές καινοτόμων παρεμβάσεων όπως οι ΕΔΕΑΥ, αυτές αντιμετωπίζονται ως πολυτέλεια και για όλο το λεκανοπέδιο μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί μόλις 31 πιστώσεις.

Σχετικά με την υποστήριξη μαθητών με αναπηρία η ανάγκες νοσηλευτικής φροντίδας σε Γενικά σχολεία με το απαραίτητο ΕΒΠ η Σχολικούς νοσηλευτές, οι ανάγκες καλύπτονται μεν τα δύο τελευταία χρόνια σε αυξημένο ποσοστό αλλά και αυτό γίνεται συχνά αρκετά μετά την έναρξη του σχολικού έτους. 

Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι οι μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και οι ανεπαρκείς αναπληρώσεις δεν εξυπηρετούν το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των μαθητών για κατάλληλη  εκπαίδευση γι αυτό και μεγάλο ποσοστό παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες η αναπηρία δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στο σχολικό σύστημα.

Είναι ανάγκη να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των σχολείων και γενικά των δομών ΕΑΕ με μόνιμο προσωπικό για την ποιοτική και συνεχή υποστήριξη των αναγκών των μαθητών.

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα: www.seepeaa.gr 

   και Σεεπεαα www.seepeaa.gr στο Facebook

Αλλες επιλογές

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΣΕΕΠ ΣΗΜΕΡΑ 17/7/2017: ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΣΕΕΠ ΣΤΙΣ 17/7/2017

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΕΠΘ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΠΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΛΠ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΤΑ ΝΕΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ & ΕΒΠ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΔΕ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ - ΕΒΠ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΦΕΙΕΣ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΘΕΝ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΠΕΘ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Δ/ΝΤΗ ΕΑΕ ΤΟΥ ΥΠΠΕΘ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΩΡΑΡΙΟ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΛΠ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΕΠ - ΕΒΠ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΒΟΥΓΙΑΣ Β. ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΓΙΑ ΤΟ 2017-18

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΙΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ & ΕΒΠ ΓΙΑ ΤΟ 2017-18

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΣΕΕΠ 7/4/2017

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΑΕ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ

ΒΟΥΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΕΕΠ ΑΦΑΝΤΟ ΤΟ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ

ΔΗΜ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 31/3/2017

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΕΠ - ΕΒΠ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΠΕΘ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ TOY ΑΙΡΕΤΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΑΡΤΗΣ 2017 ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ

ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΕΕΠ ''ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ''

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΜΕΛΩΝ ΕΔΕΑΥ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ/ΕΒΠ - ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΟΥΓΙΑΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΕΕΠ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ Ε.Ε.Π. ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΕΘ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Π.Δ. 1/2003 ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΚΥΣΕΕΠ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΥΣΕΕΠ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.)

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Δ. ΑΙΡΕΤΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 24/2/2017

ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ Δ. ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΕΕΠ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ Π.Δ. 1/2003

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠΠΕΘ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΥΣΕΕΠ ΚΑΙ ΠΥΣΕΕΠ

Δ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 1η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2017πίσω

 
ΣΕΕΠΕΑΑ WWW.SEEPEAA.GR ΣΤΟ FACEBOOK
περισσότερα
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚόΣ ΣΤΑΘΜόΣ ΝέΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
περισσότερα
ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
Δ.I.E.K ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
περισσότερα
ΝΟΜΟΣ 4327/2015 ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ,ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
περισσότερα
ΕΟΠΠΥ ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
περισσότερα
ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
περισσότερα
ΑΥΤΙΣΜΟΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑSPERGER ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ 25 ΗΜΕΡΩΝ
περισσότερα
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-SPECIAL EDUCATION ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
περισσότερα
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΜΕΑΕ) ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΥΓΕΙΑ-HEALTH LINKS-ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
περισσότερα
ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
ΚΔΑΔΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Ε.Ε.Π.)
 
Copyright © 2008 seepeaa.gr - designed by Lighthouse Internet Applications