Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
Αρχική
Σύλλογος
Oμοσπονδία-Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.)
Υπηρεσιακά Συμβούλια ΚΥΣΕΕΠ / ΠΥΣΕΕΠ. Ενημερώσεις - Ανακοινώσεις Αιρετών
Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. Θέματα Αναπληρωτών
Συλλόγοι ΕΕΠ ΣΜΕΑΕ/ΚΕΔΔΥ Φορείς - Ειδική Αγωγή - Αναπηρία
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΩΦΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑVAAZ .ORG ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΜΕΣΩ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ!
ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΔΗΜ. ΣΧ. ΤΥΦΛΩΝ & ΤΥΦΛΟΚΩΦΩΝ, 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΕΕΕΕΚ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & 1ο ΕΕΕΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΙΔΕΩΔΗ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2015-2016
ΤΟ ΕΕΕΕΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΡΩΤΕΥΣΕ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕΡΙΑ: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
KEAT SUMMER CAMP ΑΠΟ 3-16/7/2016
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΙΚΡΟΙ ΡΟΒΙΝΣΩΝΕΣ», ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ ΧΑΝΙΩΝ ΑΠΟ 25 -27/6/2016 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η AΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ECOΜΟBILITY ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΠΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
ΣΕΕΠΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ
ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ε.Σ.Α.μεΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ 5-6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΛΠ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
Εκπαιδευτικό και Ενημερωτικό Υλικό - Λογισμικό - Οδηγοί
Προσλήψεις εκπαιδευτικών-Διορισμοί-Tοποθετήσεις
Μεταθέσεις-Αποσπάσεις
Νομοθεσία
Μεταπτυχιακά Επιμορφώσεις Σεμινάρια Υποτροφίες Βιβλία Περιοδικά Άρθρα
Θέσεις Εργασίας - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις
Διάφορα Θέματα
Συνέδρια-Ημερίδες- Εκδηλώσεις
Χρήσιμα
Σύνδεσμοι - Links
Φωτογραφίες
Γράφουν για εμάς
Επικοινωνία
 
Αναζήτηση
Αγγλο-Ελληνικό ΛεξικόOnline από: 20/11/2007
Επισκέπτες: 1602452312
Online: 298
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
Ανοικτή επιστολή προς Αντιπρόεδρο ΕΟΠΥΥ αναφορικά με τους Επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής

Του Νικόλαου Χ. Ιωσήφ, Επιχειρησιακού Συμβούλου Οργανισμών Υγείας

Αγαπητέ Αντιπρόεδρε του ΕΟΠΥΥ κύριε Παναγιώτη Γεωργακόπουλε,

Ομολογώ ότι η πρόσφατη δημόσια συνομιλία μας, μου άφησε μια γεύση πικρή. Με προσωπικές προθέσεις που άγονται από καλή πίστη και πρόθεση, πραγματικά δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πλέον αν οι απαντήσεις σας είναι προϊόν εξαναγκασμού λόγω διαχείρισης τετελεσμένων γεγονότων/συμφωνιών ή διαχειριστικής απειρίας. Αποκλείω βεβαίως εξαρχής την κακή πρόθεση.

Είμαι σίγουρος ότι γενικά επιθυμείτε επί των ημερών σας ο ΕΟΠΥΥ να κάνει βήματα προόδου τόσο στην διαχείριση του κόστους δημόσιων δαπανών υγείας όσο και σε αυτήν των συνεργασιών του με Ιατρούς και επαγγελματίες υγείας. Με βασικό βεβαίως διακύβευμα την βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Πρέπει κάποια στιγμή η πολιτεία και οι φορείς της να μπορέσουν αρχικά να σταματήσουν την συνεχόμενη σμίκρυνση του κοινωνικού αγαθού που ονομάζεται Υγεία και να αρχίσει σταδιακά μια διαδικασία που θα το αναπτύσσει. Οι εποχές είναι δύσκολες και το γνωρίζουν όλοι.

Ας προφυλάξουμε τουλάχιστον σήμερα αυτό που έχουμε. Το κοινωνικό αγαθό της υγείας είναι προσδιοριζόμενο από τα διαθέσιμα προϊόντα και υπηρεσίες υγείας, την ποιότητα τους και την προσβασιμότητα των πολιτών σε αυτές.

Όταν οι πόροι είναι λιγοστοί και δεν μπορούμε να αυξήσουμε την ποσότητα οφείλουμε τουλάχιστον να την διατηρήσουμε, να προφυλάξουμε την ποιότητα και να διασφαλίσουμε την προσβασιμότητα. Οτιδήποτε διαφορετικό είναι ηθική εκτροπή!

Στο θέμα λοιπόν των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους Επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής, μέσα στο δεκαπεντάλεπτο της τοποθέτησης σας σε τηλεοπτικό σταθμό όπου συνομιλήσαμε το βράδυ της Παρασκευής, επικαλεστήκατε αποφάσεις γνωστές από το 2012.

Ενώ αναφερθήκατε σε συμφωνία με τους επαγγελματίες, το αναιρέσατε λίγο μετά επικαλούμενος μη πρόθεση συνεργατικότητας από μεριάς τους. Είπατε ότι είναι προς το συμφέρον των γονέων αλλά ταυτόχρονα ακόμη αναμένω απάντηση στο δικό μου ερώτημα ως γονιού.

Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μια λογική σειρά. Ναι, είναι από καιρού γνωστό ότι όλοι πρέπει να προχωρήσουν σε συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Είναι όμως επιχειρησιακή υποχρέωση αυτού που φέρει και υλοποιεί την αλλαγή να την υλοποιήσει επιτυχημένα διότι δεν φτάνει να είναι απλώς ορθή (αν βεβαίως είναι).

Φαντάζομαι ότι ως ανώτατο στέλεχος σε οργανισμό γνωρίζετε ότι είναι μια επιστήμη από μόνη της στην Διοίκηση Επιχειρήσεων η Διαχείριση Αλλαγών (Change Management).

Πράγματι το θέμα της υποχρέωσης σύναψης συμβάσεων ήταν γνωστό. Οι όροι αυτών όμως, αγαπητέ Αντιπρόεδρε, δεν ήταν! Θα πρέπει κάποια στιγμή λοιπόν μα μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις! Οφείλατε λοιπόν πριν να τις φέρετε προς ψήφιση στις 22/12/2016 (αλήθεια γιατί προ Χριστουγέννων) να έχετε διαβουλευθεί ως προς τους όρους των συμβάσεων και να έχετε διασφαλίσει την αποδοχή των επαγγελματιών ειδικής αγωγής.

Αυτό επιτάσσει το συμφέρον του Πολίτη. Μην μας διαφεύγει ότι οποιαδήποτε ανωμαλία στην εφαρμογή των απαιτήσεων σας επηρεάζει παιδία! Προς τιμήν σας, ο ίδιος αναφέρατε το πόσο σημαντικό είναι. Δυστυχώς όμως, η μεθοδολογία υλοποίησης δεν επιβεβαιώνει τις προθέσεις σας αφού θα έπρεπε να σας είχαν ενημερώσει οι επιστημονικοί σας σύμβουλοι ότι κατά το μέσο μιας θεραπείας δεν μπορεί να διακοπεί η σχέση οικογένειας και θεραπευτή!

Εάν βεβαίως υπήρχε ένα ορθολογικό σχέδιο υλοποίησης, θα είχαν κατέβει οι συμβάσεις προς ψήφιση στις 22/12 και κανείς δεν θα είχε αντιδράσει. Ακόμη και αν η πρότερη διαβούλευση σας δεν είχε επιφέρει αίσιο αποτέλεσμα λόγω ιδιοτελών προθέσεων από τους εν λόγω επαγγελματίες και τις συντεχνίες τους, θα μπορούσατε να επικαλεστείτε τις προσπάθειές σας, να γνωστοποιήσετε την επιχειρηματολογία τόσο την δική σας όσο και αυτή που σας αντιπαρέβαλαν και να φέρετε τις συμβάσεις προς ψήφιση, με το σθένος του ηγέτη που έχει κάνει ότι πρέπει ώστε να μην προχωρεί σε ανακλήσεις και διαβούλευση κατόπιν εορτής.

Θα αποφεύγατε τουλάχιστον τον τρέχον κοινωνικό προβληματισμό και καχυποψία αναφορικά με την μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε και όχι μόνο…

Μπορείτε πραγματικά εάν και εφόσον θέλετε να υιοθετήσετε τις προτάσεις μου μιας και είναι προϊόν εφαρμοστικής εμπειρίας σχεδόν τριών δεκαετιών και όχι φιλοσοφικά αποφθέγματα. Αποφασίζουμε την αλλαγή. Διασφαλίζουμε την αποδοχή της αν όχι την ένθερμη υποστήριξη της από όσους αυτή επηρεάζει.

Όταν αποφασίσουμε να την επιφέρουμε, ακόμη και αν δεν υπάρχει πλήρης αποδοχή, το κάνουμε με σιγουριά και πίστη. Χωρίς πισωγυρίσματα και αναλαμβάνοντας το όποιο κόστος διαφωνίας. Πρέπει όμως να έχουμε διασφαλίσει το ηθικό πλεονέκτημα που μας δίνει μόνο η εφαρμογή μιας δομημένης και διαφανούς διαδικασίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση το μοναδικό μονοπάτι αναζήτησης και εύρεσης ‘’ενόχων’’ είναι αυτό που μας οδηγεί στο καθρέπτη μας.

Επίσης ακόμη και αν θεωρήσουμε αστοχία την εν λόγω τακτική. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι δεν σας δόθηκε ποτέ η δυνατότητα ορθής εκτέλεσης λόγω αναγκαστικής ή/και κατεπείγουσας υλοποίησης μνημονιακών υποχρεώσεων θα έπρεπε τουλάχιστον να έχετε διασφαλίσει το όφελος του πολίτη!

Δεν ξέρω τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους οι γονείς από την Πάτρα (τυχαία την αναφέρατε συνεχώς;) που συνομιλήσατε (όπως το επικαλεστήκατε) και δικαίωσαν την επιλογή σας αλλά στην απλή ερώτηση που σας έκανα εγώ, απάντηση δεν πήρα!

‘’Μέχρι χθες πήγαινα το παιδί μου σε λογοθεραπευτή αφού βέβαια έζησα την εμπειρία να βρω κάποιον που πρώτα θα κέρδιζε την δική μου εμπιστοσύνη και μετά, αλλά κυρίως, του παιδιού μου! Έδινα 250€ και τα χρήματα αυτά τα έπαιρνα από τον ΕΟΠΥΥ. Μοναδικό ‘’πρόβλημα’’ ο ενδιάμεσος χρόνος.

Αν ο συγκεκριμένος επαγγελματίας δεν υπογράψει αύριο σύμβαση (που όπως φαίνεται είναι η πρόθεση των περισσοτέρων και θα έπρεπε να το γνωρίζετε αφού είναι η δουλειά σας) τι θα πρέπει να κάνω; Να απευθυνθώ αλλού; Να πληρώσω ιδιωτικά; Γιατί με βάζετε και εμένα και το παιδί μου σε αυτή την διαδικασία που είτε επιστημονικά είτε οικονομικά είναι ανορθόδοξη και έχει συνέπειες;’’

Τι απάντηση δίνετε στην ερώτηση αυτή που φαντάζομαι είναι η πλέον κοινή που θα σας έχουν κάνει; Πως με προφυλάσσετε ως γονέα/πολίτη και με ποιο ακριβώς δικαίωμα πειραματίζεστε με τον ευαίσθητο ψυχισμό των παιδιών; Δεν σας ερωτώ καν τι απάντηση θα δίνατε σε γονείς με παιδιά που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα από αυτό της άρθρωσης μερικών γραμμάτων!

Σας παρακαλώ… μην μου απαντήσετε ότι φταίνε οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες διότι κύριε αυτό είναι δική σας δουλειά και ευθύνη και όχι δική μου!

Ας το δούμε και αλλιώς μιας και δραστηριοποιούμε στον κλάδο της Υγείας… Μιλήσατε για αποζημιώσεις και θα ήθελα να κατανοήσω γιατί το κράτος απαιτεί 60€ για συνεδρία 30′ σε δημόσιο νοσοκομείο προκειμένου να λάβει διάγνωση ένα παιδί ενώ θεωρεί ότι πρέπει να αποζημιώνει λιγότερο τον ιδιώτη επαγγελματία; Γιατί δεν δίνει την δυνατότητα, ότι κάνουν σήμερα τα ιδιωτικά κέντρα να γίνεται δωρεάν σε δημόσιες δομές;

Δεν ξέρω … αλλά μου έρχεται άθελα στο μυαλό η ιστορία με την ανακοστολόγηση των ιατρικών εξετάσεων, τις ελεγκτικές εταιρίες, τα claw back και τα rebate με αναδρομική ισχύ, τους κανόνες συνταγογράφησης, το ‘’θα εκτελείτε τα πάντα’’ αλλά θα αποζημιώνεστε όταν έχω και με όσα έχω, τα πλαφόν που κανείς δεν ήξερε αν είναι εκτέλεσης ή αποζημίωσης …

Δυστυχώς μοιάζει άλλα πρόσωπα να επαναλαμβάνουν την ίδια και την ίδια ιστορία που έχει σαν μοναδικό αποτέλεσμα να χάνεται η οποιαδήποτε εμπιστοσύνη και πίστη στα δημόσια πρόσωπα, φορείς και θεσμούς. Το προφανές είναι ότι ή μαθαίνουμε πολύ αργά ή δεν μας νοιάζει… Οι υπόλοιποι στο ίδιο έργο θεατές!

Σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται τόσα χρόνια θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι η τακτική όπου στρέφουμε τον πολίτη εναντίων ομάδων επαγγελματιών είναι διαιρετική και προκαλεί πηλίκα και επικίνδυνες έχθρες.

Το ίδιο λαμβάνει χώρα δυστυχώς και ανάμεσα στις ίδιες τις ομάδες επαγγελματιών (βλέπε κλινικούς και εργαστηριακούς ιατρούς) Αν δεν υπάρχει λειτουργική πρόταση από την πλευρά σας είναι καλύτερο να δώσετε μια καλή παράταση (και όχι ημερών ή εβδομάδων) και να γίνουν διαβουλεύσεις ουσίας.

Είναι γνωστό άλλωστε πως ‘’’ότι δουλεύει δεν το πειράζουμε αν δεν είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα!’’ Αν δεν σας επιτρέπεται μπορείτε απλώς να καταφύγετε στην ειλικρίνεια και βλέπουμε…

Προς Θεού όμως.. από εδώ και πέρα… Αλλαγές με την σωστή μεθοδολογία που είναι και γνωστή και δοκιμασμένη. Αλλαγές με γνώμονα και προτεραιότητα τον πολίτη και όχι το κόστος.

Αγαπητέ κύριε Αντιπρόεδρε θα ήθελα κλείνοντας την ιδιαίτερη προσοχή σας στην ακόλουθη επισήμανση μου.

Γενικότερα η υπέρβαση της κρίσης πριν από ιδέες, προτάσεις, σχέδια και λεφτά χρειάζεται Ανθρώπους. Με λόγο σεβασμού ως προς την νοημοσύνη των κοινωνικών ομάδων και μονάδων. Με τεχνογνωσία που θα διευρύνει την αντίληψη της δεδομένης πραγματικότητας. Με ήθος μετρήσιμο ως προς την χρηστή διαχείριση ‘’συμφερόντων’’ τρίτων.

Με εφαρμοστική και όχι θεωρητική εμπειρία. Με έφεση στην δημιουργία κοινωνικών αθροισμάτων και γινομένων αντί πηλίκων που μας μικραίνουν (κι άλλο!!!).

Η κοινωνία δεν βρίσκεται σε ακηδία και καταλαβαίνει πολύ καλά όσα διαδραματίζονται πάνω και κάτω από την επιφάνεια του δημόσιου λόγου. Αν υπάρχει αδιέξοδο η ύστατη λύση κατοικοεδρεύει στην ειλικρίνεια!

Νικόλαος Χ. Ιωσήφ
Επιχειρησιακός Σύμβουλος Οργανισμών Υγείας
Πολίτης και Γονέας

Πηγή: Health Report.gr

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα: www.seepeaa.gr 

 και Σεεπεαα www.seepeaa.gr στο Facebook
Αλλες επιλογές

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΕΙΟ-ΚΑΣΠ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΑΤΕΑ ''ΦΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ''

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ''ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ'' ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ''ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ-ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ'' ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΙ 69 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΟΠΑΠ 2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΥΠΕΠΘ ΕΕΕΕΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝ.-ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝ.-ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΣΑμεΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 27/6/2017 ΝΑΥΠΛΙΟ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ "Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ" BAZAAR – ΑΓΟΡΑ 2017 30/6-2/7/2017 ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ BRAILLE ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ο.Τ. | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΞΗ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΡΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ CINEΜΑΘΕΙΑ 2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΑΤΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ''ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΑΤΟΙ'' 22/6/2017 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΠΕΘ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΕΝΕΚΕΜ, ΕΕΜΑΠΕ, ΠΕΣΥΘ, ΠΕΝΕΛΦΑ, ΠΕΚΑΠ, ΣΑΤΕΑ 28/6/2017

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ! | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 21/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΘΗΝΑΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΕΕΕΚ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 14/6/2107

1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

2ο ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ 26-30/6/2017 ΣΤΕΓΗ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Www.autismap. O ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ PΟΔΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΕΕΕΚ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΖΑΡΙ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 12/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 13/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣπίσω

 
ΣΕΕΠΕΑΑ WWW.SEEPEAA.GR ΣΤΟ FACEBOOK
περισσότερα
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚόΣ ΣΤΑΘΜόΣ ΝέΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
περισσότερα
ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
Δ.I.E.K ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
περισσότερα
ΝΟΜΟΣ 4327/2015 ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ,ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
περισσότερα
ΕΟΠΠΥ ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
περισσότερα
ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
περισσότερα
ΑΥΤΙΣΜΟΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑSPERGER ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ 25 ΗΜΕΡΩΝ
περισσότερα
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-SPECIAL EDUCATION ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
περισσότερα
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΜΕΑΕ) ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΥΓΕΙΑ-HEALTH LINKS-ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
περισσότερα
ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
ΚΔΑΔΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Ε.Ε.Π.)
 
Copyright © 2008 seepeaa.gr - designed by Lighthouse Internet Applications